شیشه ضد سرقت

آیا استفاده از شیشه ضد‌ سرقت در کاهش سرقت‌ها موثر است؟

امروزه شیشه به‌دلیل مزیت‌های بسیار زیاد، به‌عنوان یکی‌از مصالح مهم ساختمانی شناخته می‌شود. این شیء زیبا و شیک برای معماری و طراحی‌نما کاربرد بسیار زیادی دارد. شاید شیشه به‌دلیل مرئی بودن، انعکاس و پراکندگی نور به‌خودی‌خود مورد توجه قرار گیرد اما آن‌چیزی که این ماده را پرکاربرد‌تر کرده است، خارج شدن از شکل اولیه خود و پیشرفت روز‌افزون آن در صنعت شیشه‌سازی می‌باشد، تا جایی که امروزه، عنوان‌هایی نظیر؛ شیشه‌های نشکن و ضد‌سرقت به گوشمان می‌خورد.

شیشه ضد سرقت

 اما این‌ که، این صنعت قرار است تا کجا مارا شگفت‎‌زده کند، یک سوال خیلی قابل تأملی است. در این مقاله با بررسی شیشه‌هایی که با ویژگی‌هایی خاص قابلیت ایجاد ایمنی و امنیت مناسب برای کاربران را دارند آشنا خواهیم شد و به این سوال که آیا این ویژگی‌ها بر کاهش دادن سرقت مکان‌های مهم، نظیر: موزه‌ها، بانک‌ها، خانه‌ها، طلا فروشی‌ها، ادارات دولتی و هرجایی که دارای اشیای گران قیمت است، موثر خواهد بود؟ پاسخ خواهیم داد.

شیشه ضد‌سرقت چیست؟

در ابتدا می‌خواهیم با ویژگی شیشه‌های ضد‌سرقت آشنا شویم؛ این نوع شیشه‌ها در ظاهر خود تفاوت زیادی با شیشه‌های معمولی ندارند و آن‌چیزی که آن‌ها را باهم متمایز می‌کند فرآیند تولیدشان است. شیشه به‌صورت معمول در ظاهر خود، مانند شی‌ای سخت اما بسیار شکننده است و این‌امر، امنیت مکان‌هایی همچون: بانک‌ها و طلافروشی‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد. از این‌رو صنعتگران توانسته‌اند با ارتقاء سطح کیفی شیشه‌‌ها این مسئله را تا حد زیادی برطرف کنند و در کنار ایجاد امنیت مناسب، آسودگی خاطر نیز برای کاربر فراهم آورند. با اعمال فرآیند گوناگون برروی شیشه‌ها، میزان ایمنی و مقاومت متفاوتی نسبت به یک‌دیگر در آن‌ها ایجاد می‌شود، به همین جهت با گستره متنوعی از شیشه‌های ضد‌سرقت روبرو هستیم. در ادامه شما را با انواع شیشه‌های ضد‌سرقت آشنا می‌کنیم و شما می‌توانید با آگاهی مناسب، نسبت به تهیه شیشه مورد کاربری خود از سایت آداک جام اقدام به خرید آن کنید.

انواع شیشه ضد‌سرقت

با ایجاد ترکیبات خاصی بر روی شیشه‌های معمولی و گذراندن از فرآیند‌های متفاوت، انواع زیادی از شیشه‌های کاربردی به‌دست می‌آید که هرکدام کاربری مخصوص به خود را دارند. از جمله این شیشه‌ها به شیشه‌های نشکن یا ضد‌سرقت مشهورند که با ضخامت‌های متفاوتی متناسب با کاربری مورد نظر تولید می‌شوند.

شیشه ضد‌ سرقت دوجداره

شیشه دوجداره با ترکیبی از دو یا چند‌لایه شیشه، اسپیسر‌ها و گاز آرگون برای افزایش آسایش و راحتی انسان و کاهش اتلاف انرژی، تولید می‌شود، که با ترکیب تمامی انواع شیشه‌ها امکان پذیر است. اما برای ضد‌سرقت شدن آن، استفاده از هر نوع شیشه‌ای در آن کاربرد ندارد. در بخشی از فرآیند تولیدی شیشه‌های ضد‌سرقت دوجداره، برای اطمینان از میزان مقاومتشان، بر روی نمونه‌های انتخابی تست‌هایی ‌صورت می‌گیرد تا سطح میزان مقاومت شیشه در شبیه‌سازی یک سرقت، تعیین شود. از شیشه‌هایی که دارای مقاومت بالایی هستند و برای افزایش ایمنی در شیشه‌های دوجداره استفاده می‌شود، می‌توان به شیشه سکوریت و شیشه لمینت اشاره کرد.

مراحل تولید شیشه دوجداره ضد‌سرقت

  1. برش شیشه: قرارگیری شیشه مورد نظر بر روی میز و سپس برش شیشه در ابعاد مورد نیاز
  2. شستشوی شیشه‌ها: شیشه‌ها به‌وسیله دستگاه‌هایی مخصوص و تمام اتوماتیک با دقت زیاد شسته می‌شود.
  3. منتاژ اسپیسر: برای کنار‌هم قرار گیری شیشه‌ها با فاصله مشخص، از قطعات کوچکی که می‌توانند پلاستیکی یا فلزی باشند در چهار طرف شیشه‌ها استفاده می‌شود.
  4. استفاده از گاز آرگون: در مرحله آخر با پر‌ کردن مابین جداره‌ها به وسیله گاز آرگون، از ایجاد رطوبت و نشت آب و بخار آب به داخل خانه و پنجره جلوگیری می‌شود و یک عایق صوتی  و حرارتی خوبی برای شما به شمار می‌رود.

مزایای شیشه دوجداره

  • کاهش آلودگی صوتی
  • جلوگیری از نم زدگی و ورود گردو و غبار
  • عایق مناسب در برابر سرما و گرما و کاهش اتلاف انرژی
  • امنیت و مقاومت بالا در صورت استفاده از شیشه مناسب (لمینت، سکوریت)

شیشه ضد سرقت سکوریت

در تعریف شیشه سکوریت باید گفت: نوعی شیشه نشکن و بسیار مقاوم به‌شمار می‌رود که حدودا 7 برابر مستحکم‌تر از شیشه‌های معمولی و پرکاربرد‌تر از آن می‌باشد. شیشه‌های معمولی در اثر ضربه به سرعت خرد می‌شوند و قطعات تیز و خطرناکی را ایجاد می‌کنند، اما شیشه‌های سکوریتی در برابر ضربه مقاوم‌تر بوده و در اثر برخورد ضربه‌ای سنگین، به تکه‌های ریز تبدیل می‌شوند که بسیار کم‌خطر بوده و ایمنی مناسبی را برای کاربر فراهم می‌کنند.

به این نکته توجه کنید که با تمام این تعاریف گفته‌ شده، باز‌هم نمی‌توان از شیشه سکوریت ، به‌تنهایی به‌عنوان یک ضد‌سرقت خوب استفاده کرد. اگرچه این شیشه برای شخص کاربر، یک محصول کم خطر و ایمن به‌شمار می‌رود، اما نمی‌توان از آن به‌ عنوان یک شیشه‌ای که بتواند از سرقت اماکن‌ مهم جلوگیری کند، استفاده نمود. برای تبدیل شیشه سکوریت به یک ضد‌سرقت عالی، نیاز است با شیشه‌لمینت تلفیق شود تا بتوان از این شیشه‌سکوریت لمینت شده در برابر سرقت اشیاء گران قیمت خود استفاده کرد.

مراحل تولید شیشه سکوریت

  1. برش شیشه: در مرحله اول، قبل از سکوریتی شدن شیشه، نیاز است ابعاد مورد نیاز به دقت برش داده شود، چرا که بعد از سکوریتی شدن قابلیت هیچگونه اصلاحی ندارد.
  2. بازبینی شیشه: نیاز است نسبت به وجود ترک و حباب‌ها در شیشه اطمینان حاصل کرد، چرا که با وجود این نواقص، درصد شکسته شدن شیشه در حین سکوریت شدن بسیار بالاست.
  3. صیقل دادن کناره‌های شیشه: با صیقل دادن شیشه، شیشه از هرگونه زبری حاصل از برش پاک می‌شود.
  4. شستشوی شیشه: با شستشوی شیشه، آن را از هرگونه آلودگی پاک کرده و برای مرحله سکوریت شدن آماده می‌کنیم.
  5. گرما دادن به شیشه: شیشه بعد از شستشو در دمای بالای کوره‌ای، 700 درجه حرارت می‌بیند
  6. سرد کردن شیشه: شیشه‌های گرم شده بلافاصله در معرض فشار هوای خنک قرار می‌گیرد، که این عمل باعث سکوریت شدن و ایجاد مقاومت بالا در آن می‌شود.

مزایای شیشه سکوریت

  • عدم تغییر رنگ، به مرور زمان
  • استحکام بالا و مقاوم در برابر ضربه
  • درجه حرارت بالا و مقاوم در برابر گرما
  • قابل استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
  • ایمنی مناسب و توانایی تحمل شوک ناشی از تصادف
  • شیشه بعد از شکسته شدن به ذراتی ایمن تبدیل می‌شود.

شیشه ضد‌ سرقت لمینت

شیشه لمینت از ترکیب دو یا چند شیشه مختلف و یک لایه مابین آن‌ها که از جنس PVB می‌باشد تشکیل می‌شود. شیشه‌های استفاده شده در این محصول می‌تواند از ترکیب چند شیشه رنگی یا شیشه سکوریت و … باشد. از اصلی‌ترین بخش اثر‌گذار بر شیشه لمینت ، که آن را به یک شیشه ضد‌سرقت و ضد‌گلوگه تبدیل می‌کند، طلق میانی با جنس PVB در این محصول است. زمانی که یک شیء سنگین به شیشه لمینت برخورد کند یا هرگونه اعمال مخرب از سمت سارقان انجام گیرد، در صورت شکسته شدن، فرو نمی‌ریزد و به واسطه این طلق میانی در جای‌ خود باقی ‌می‌ماند. با توجه به ضخامت‌های متفاوتی که از شیشه ضد‌سرقت لمینت در بازار عرضه می‌شود، می‌توان گفت از درصد امنیت ناهمسانی برخوردار است و همچنین هرچه لایه‌ها بیشتر باشد با قیمت بالاتری از شیشه ضد‌سرقت لمینت مواجه می‌شویم

شیشه لمینت ضد سرقت

مراحل تولید شیشه ضد‌سرقت لمینت

  1. شستشوی شیشه: با شستشوی شیشه به وسیله دستگاه‌، آن را از هرگونه کثیفی، لک و …  پاک کرده و سپس به‌وسیله فشار باد کاملا خشک می‌کنند.
  2. ارسال به اتاق طلق گذاری: این اتاق باید از هرگونه آلودگی، گرد و غبار پاک باشد تا لایههای طلق بر ما‌بین شیشه‌ها گذاشته شود.
  3. پرس لایه‌ها: تمامی لایه‌های شیشه‌ در کوره‌لمینتی به واسطه دستگاه‌پرس به یکدیگر متصل می‌گردند.
  4. کوره اتوکلاو: برای ضربه نهایی و اطمینان کامل از به‌هم چسبیده شدن لایه‌ها، شیشه لمینت شده وارد کوره اتوکلاو می‌شود و تحت دمای 150 درجه به مدت 5 ساعت قرار می‌گیرد، به طوری که لایه‌ها دیگر قابل جداسازی از یکدیگر نمی‌باشند.

مزایای شیشه ضد‌سرقت لمینت

  • با کاربرد از شیشه‌های رنگی در شیشه لمینت، می‌توان از شیشه لمینت در طیف وسیعی از رنگ‌ها استفاده کرد.
  • قرار گیری لایه PVB مابین شیشه‌ها، که آن‌را به یک سد قوی برای سارقان تبدیل می‌کند.
  • با ترکیب قطعات متعدد لایه‌های میانی، شیشه لمینت می‌تواند در برابر انفجار و گلوله مقاوم باشد.
  • با استفاده از شیشه‌های نشکن در لایه‌های شیشه لمینت؛ در کنار ایجاد امنیت قوی، مقاومت حرارتی آن نیز بالا می‌رود.

کلام آخر

با‌توجه به مروری که بر شیشه‌های ضد‌سرقت داشته‌ایم باید گفت: می‌توان به این نوع شیشه‌ها در کاهش دزدی‌ها اعتماد کرد و از شیشه دوجداره لمینت ، به‌عنوان ایمن‌ترین این محصولات نام برد. شیشه در کنار جذابیت‌های بصری و مزایای زیاد خود با ویژگی ضد‌سرقت و حتی ضد‌گلوله بودن، به حدی از کمال و شکوه خود رسیده است. شما برای این‌که نوع ایمنی مناسب شیشه مد‌نظر خود را، بهتر انتخاب کنید، می‌توانید با کارشناسان شرکت آداک جام تماس حاصل فرمایید و از طریق سایت این شرکت اقدام به خرید محصولات شیشه‌ای مورد نیاز ساختمانی خود نمایید.