عایق صوتی

8 نکته هوشمندانه برای عایق صوتی پنجره

اگر صدای بیرون از منازلتان، مانند: سر و صدای جاده‌ها، همسایه‌ها، و فعالیت‌های صنعتی اطراف، که درست از پنجره‌ها عبور می‌کند، آنقدر بلند است که نمی‌توانید به خوبی استراحت یا به درستی فکر کنید، می‌توانید با چندین روش نسبتاً آسان که در دسترس همه می‌باشد، به راحتی پنجره‌های ساختمانتان را عایق صوتی کنید و از شر صدا‌های مزاحم راحت شوید.

عایق صوتی چیست؟

عایق صوتی، به مصالحی گفته می‌شود که با استفاده از آن در سازه‌ها، می‌توان مانع از انتقال صداها از مکانی به مکان دیگر شد. درست است که سر و صدا بخشی از زندگی روزمره ما است، اما قرار داشتن مداوم در محیط‌های پر سر و صدا، می‌تواند منجر به افسردگی، اضطراب، فشار خون بالا، بیماری قلبی و حتی کاهش شنوایی در انسان شود. با توجه به نوع عایق‌کاری که در دیوارهای خود می‌گذاریم، می‌توانیم خانه‌ای آرام‌تر داشته ‌باشیم.

ایزوله سازی ساختمان محدود به عایق صوتی نمی‌شود و می‌توانیم منازلمان را از چندین وجه عایق‌بندی کنیم. انواع عایق‌بندی ساختمان‌ها عبارتند از:

  • عایق صوتی
  • عایق حرارتی
  • عایق رطوبتی
  • عایق در برابر آتش

نکات هوشمندانه جهت عایق‌سازی صوتی در پنجره‌ها

امروزه برای خانه‌هایی که بیش‌تر در معرض آلودگی صوتی قرار دارند و آسایش شب و روز صاحبانشان را برهم می‌زنند، راهکار‌هایی تدبیر شده، تا بتوانند با پوشش‌های مخصوص دیوار، سقف و دیگر روزنه‌های ساختمان، از حجم انتقال صدا‌ها کم کنند. در این بخش، شما را با 8 راهکار، جهت عایق‌بندی بخش پنجره ساختمانی آشنا می‌کنیم، تا بتوانید با کمترین هزینه، از شر بخشی از صدا‌های مزاحم رها شوید.

  1. استفاده از درزگیر آکوستیک

یک راه ساده برای کاهش آلودگی صوتی، استفاده از درزگیر آکوستیک در شکاف‌های مابین پنجره ‌و دیوار است. اگر چه استفاده از درزگیر‌ معمولی نیز بر کاهش انتقال صدا موثر است، اما کیفیت درزگیر‌های آکوستیکی را ندارد. درزگیر آکوستیکی از انتقال تمامی صدا جلوگیری نمی‌کند اما از شدت امواج صوتی بسیار کم می‌کند و راهی ارزان و به‌صرفه می‌باشد.

  1. تعویض شیشه پنجره

از ترفند‌های دیگر در جهت کاهش صدا، استفاده از انواع شیشه‌های عایق صدا به‌جای شیشه‌های معمولی می‌باشد. از انواع شیشه‌هایی که در نقش عایق صوتی خوب عمل می‌کنند؛ می‌توان به شیشه سکوریت و شیشه لمینت اشاره کرد. البته این نوع شیشه‌ها به دلیل عوامل فرآیندی متفاوت، از مزایای بسیار دیگری نیز برخوردار هستند که در ادامه به بخش کوچکی از آن می‌پردازیم.

مزایا شیشه سکوریت:

  • ضد خش
  • عایق صوتی
  • ایمن و بی‌خطر
  • مقاوم در برابر گرما
  • چندین برابر قوی‌تر از شیشه آنیل شده یا شیشه “معمولی” است

مزایا شیشه لمینت:

  • عایق صوتی
  • عایق حرارتی
  • کاهش مصرف انرژی
  • ماندگاری و عمر طولانی
  • امنیت و ایمنی در برابر آسیب و سرقت را تضمین می‌کند
  1. چهارچوب یو پی وی سی (UPVC)

پنجره‌های یو پی وی سی دو‌جداره برای عایق صدا عالی هستند و مانعی قوی در برابر گرما، سرما و صدا می‌باشند. علاوه بر این، قاب‌های یو پی وی سی تک‌جداره نیز با استفاده از شیشه‌های لمینت می‌توانند کاهش نویز را بهبود بخشند.

شیشه‌های لمینت شده که به شیشه ایمنی یا آکوستیک نیز معروف هستند، برای کاهش انتقال صدا طراحی شده‌اند و با استفاده از قاب‌های باکیفیت UPVC می‌توانند عایق حرارتی را بهبود بخشند و انتقال صدا را برای محیط داخلی آرام‌تر، و خنک‌تر محدود کنند. برای خرید شیشه‌های مورد نیاز خود می‌توانید به سایت آداک جام مراجعه کنید.

  1. استفاده از پرده عایق صدا

استفاده از پرده‌های عایق صوتی نیز از دیگر موارد قابل استفاده در جهت کاهش سر و صدا است و به عنوان یک مسدود کننده نور و عایق حرارتی نیز استفاده می‌شود. البته نمی‌توان از پرده به‌تنهایی، انتظار عملکرد خوبی در جهت عایق سازی داشت و بهتر است این عمل در کنار تعویض شیشه پنجره، با شیشه سکوریت، شیشه لمینت و شیشه دوجدره انجام شود.

البته شیشه دوجداره لمینت از نظر عایق صوتی آنقدر قوی عمل می‌کند که دیگر نیازی به هزینه اضافی برای خرید پرده نباشد، اما با استفاده همزمان از این دو محصول (پرده و شیشه)، می‌توان از مزیت زیبایی ظاهری و کنترل نور محیط نیز بهره‌مند شد.

  • فوم نوار مهر و موم چسبی PVC

یکی از ساده‌ترین راه حل، برای عایق‌سازی صوتی پنجره‌های خانه، استفاده از نوار مهر و موم چسبی PVC است. نوار PVC به صورت چسب دوطرفه و یک طرفه عرضه می‌شود و کاربرد آن مشابه درزگیر صوتی، در دهانه‌های اطراف قاب پنجره و جایی که پنجره با دیوار برخورد می‌کند، استفاده می‌شود.

این نوار، قابل جداسازی و یکی از مقرون‌ به صرفه ترین گزینه‌ها است. اگر می‌خواهید به طور موقت عایق صوتی و حرارتی پنجره‌های خود را با یک راه حل انعطاف پذیر تقویت کنید، استفاده از نوار مهر و موم چسبی یک ترفند عالی به شمار می‌رود.

  1. استفاده از پنجره‌های دو‌جداره یا چند‌جداره

برخلاف پنجره‌های دوجداره، که ساختارشان از دو تکه شیشه و گازی در بین آنها شکل می‌گیرد، پنجره‌های تک جداره فقط یک تکه شیشه در قاب‌شان دارند. از آنجایی که پنجره‌های تک جداره مانع هوایی بین، بیرون و شیشه ایجاد نمی‌کنند، تقریباً تمام صداهای خارجی را از خود عبور می‌دهند و فضای داخلی را پر سر و صدا می‌کنند.

به همین دلیل باید پنجره‌های تک جداره را با پنجره‌های دو‌جداره تعویض کنید و حتی گاهی برای نتیجه بهتر، می‌توانید از پنجره‌های سه جداره نیز استفاده کنید. در لایه‌های شیشه دوجداره یا چند جداره می‌توان از شیشه‌های لمینت و سکوریتی نیز استفاده کرد و از مزایای دیگری بغیر از عایق صوتی بهره‌مند شد.

  1. استفاده از روکش عایق (پوشش‌های وینیل یا فیلم پنجره وینیل)

پوشش وینیلی را می‌توان به شکل یک روکش شفاف بر روی شیشه پنجره چسباند و یک لایه محافظتی جهت عایق سازی صوتی ایجاد کرد. این پوشش، به ‌عنوان ارزان‌ترین روش‌ عایق سازی شناخته می‌شود. از آنجایی که وجود این لایه، پاک کردن پنجره را دشوار می‌کند، بهتر است در پنجره‌هایی که کمتر در دیدرس ما قرار دارند، استفاده شود.

  1. استفاده از سایه دوسلولی

با کنار هم قرار دادن دو ردیف از سلول‌های پارچه‌ای، یا لوله‌های شش ضلعی، می‌توان سایه‌های سلولی ایجاد کرد. به این سایه‌های سلولی گاهی، سایه‌های لانه زنبوری نیز می‌گویند.

لایه‌های موجود در این پرده، این امکان را فراهم می‌آورد تا صدای بیشتری نسبت به پرده‌های تک سلولی جذب کند. با این حال، استفاده از این پرده برای افرادی که در معرض سطوح کم آلودگی صوتی قرار دارند پیشنهاد می‌شود.